lördag 18 januari 2014

Årets trender - Formex 2014


Nu har naturen och blommorna hittat in i våra hem på riktigt! Enligt Formexmässan är det nu äntligen slut på den opersonliga inredningen - ingen mer hotellrumsinredning utan istället lekfullt och personligt. Nu är det tid att blanda olika material, gärna naturliga sådana: Det är mycket organiska material, marmor, keramik, sten, trä, korgar, rep, linne och naturligtvis mycket blommor. Här är några av mina favoriter i form av blommande lampor (ovan, från citydecor.lt) och yllestenar (nedan, från African Art):

Återvinningstrenden var tydlig: Prylar som vi inte använder längre återuppföds i ett helt annat sammanhang, som tex kaffekannor som blir lampor.

Vår längtan till landet och till grönskan var tydlig. Det var mycket bondromantik, mycket grönsaker och blommor i både mönster och i verklig form, och gränsen mellan ute och inne suddas ut. Här en av mina favoriter i form av en kudde med fotomotiv av växter från Just:

Samtidigt kan man se ytterligheter som lever sida vid sida: Å ena sidan vill vi ha stora, överdimensionerade saker (krukor, bord), men å andra sidan vill vi gå emot XXL-trenden och minska storlekarna på tallrikar och möbler. Å ena sidan vill vi gynna det könsneutrala i mönster och färger, men å andra sidan frodas det rosa och romantiska. Här en underbar barnklänning med blommor:

Färgmässigt inleder vi våren med pastellfärger. När sommaren kommer går vi över till antingen starka färger inspirerade av Indien, eller till det maritimt blå kombinerat med akvamarint turkost och/eller accenten orange som bryter av.

Vi siktar också uppåt och använder luftrummet även i inredningen. Här några exempel från Paradisverkstaden:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar