söndag 24 oktober 2010

Hallonpannacottacheesecake

Det här var sommarens absolut godaste dessert! Hallonpannacottacheesecake. Jag gjorde den första gången på vår gourmetklubb (www.inlipoveritas.se), men sen har jag bjudit på den vid flera tillfällen under sommaren. Här är receptet:

Ingredienser

Pajdeg

12 st digestivekex

75 gram smält smör

Fyllning

3 st gelatinblad (lite mer kan nog behövas)

3 dl vispgrädde

1 dl strösocker

250 gram hallon

200 gram philadelphiaost

färska bär, till garnering (på bilden ovan även citronmeliss)


Tillagning

8-10 bitar:

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar